(digitale) Prentenboeken

Voor kinderen is voorlezen altijd weer ’n feest! De allerleukste voorlees- en prentenboeken voor baby’s, peuters en kleuters vind je in de Voorleesgids. Tientallen boeken met herkenbare thema’s als ‘jarig zijn’ en ‘huilen & lachen’ zijn op een rijtje gezet. De Voorleesgids ligt gratis voor je klaar bij de boekwinkel, bibliotheek of vraag ernaar bij je spelbegeleidster! Ook in de Prentenboek Top Tien 2010 vind je leuke tips.

Digitale prentenboeken
Digitale prentenboeken zijn prentenboeken die op de computer worden voorgelezen met een leuke animatie/bewegend beeld. Ben je benieuwd naar de verhalen, klik dan hieronder op een van de plaatjes! Het verhaal wordt dan in een nieuw venster geopend.

Vanaf ca. 2-4 jaar
http://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/uploads/images/kangoe.jpg http://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/uploads/images/kiki.gif http://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/uploads/images/worteltjestaartvoorkaft2.jpg

Vanaf ca. 4-6 jaar
http://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/uploads/images/site/thema/onderwijs/digprentenboekDeStip.jpg http://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/uploads/images/toverstokjebreda-100.gif http://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/uploads/images/plaatjeomslaggruffalokopie.gif

Complimenten aan Bibliotheek Breda & Uitgeverij David & Goliat voor de mooie en leuke digitale prentenboeken die zij maakten!